Kandidaten Gemeenteraadsverkiezingen 2022

1 januari 2015

De Heumense Partij van de Arbeid heeft op 23 november in een algemene ledenvergadering de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen. De kandidatencommissie roemt de ervaringen en kwaliteiten van de jonge kandidaten. Theo Müller-Königkrämer (32) uit Malden is unaniem door de leden verkozen tot lijsttrekker.

De lijsttrekker heeft volgens de kandidatencommissie verbindende kwaliteiten die gepaard gaan met een groot enthousiasme en politiek gevoel.

Op nummer twee van de lijst is Kristiaan Laumen (30) verkozen. Kristiaan was de afgelopen periode reeds zichtbaar in de raadscommissies van de gemeente Heumen. Over hem schrijft de commissie dat hij blijk geeft van een uitstekende dossierkennis en goed analytisch inzicht.

Deze twee jonge kandidaten worden gevolgd door Toon Janssen, de financieel expert binnen de steunfractie van PvdA Heumen. Op plaats vier is huidig wethouder Ans Stunnenberg verkozen. Raadslid Joep Witsiers had geen voorkeur voor een verkiesbare plaats. Hij vond dat het na zes jaar raadlidmaatschap tijd is voor andere dingen en staat op plaats vijf. Huidig commissielid Hub Hamers, die zich specialiseert in dossiers rondom ruimtelijke ordening, vervult de zesde plaats.

De ledenvergadering vond vanwege de coronaregels hybride plaats, dus zowel fysiek als online en werd voorgezeten door Hennie Derks, oud-voorzitter van PvdA Nijmegen. Tijdens de vergadering werd Marij Delissen, die het bestuur verliet, bedankt voor haar inzet voor de Heumense sociaaldemocraten.

De volledige kandidatenlijst van PvdA Heumen:

  1. Theo Müller-Königkrämer
  2. Kristiaan Laumen
  3. Toon Janssen
  4. Ans Stunnenberg
  5. Joep Witsiers
  6. Hub Hamers
  7. Dieuwke Oegema
  8. Harrie Joosten
  9. Leo Stunnenberg
  10. Harry Harleman
  11. Adrie Claassen
  12. Theo van Koningsbruggen
  13. Marij Delissen

Kandidaten PvdA Heumen. Van links naar rechts: Hub Hamers, Kristiaan Laumen, Theo Müller-Königkrämer, Toon Janssen en Ans Stunnenberg