Raad stemt in met amendement lagere kosten aanvraag nadeelcompensatie

Door Theo Müller-Königkrämer op 30 juni 2022

De gemeenteraad van Heumen heeft op 30 juni ingestemd met het amendement van de PvdA en De Kiezersclub over de nadeelcompensatieverordening. Deze verordening regelt hoe inwoners een schadevergoeding kunnen aanvragen als zij nadeel ondervinden door het handelen van de gemeente. Het vaststellen van deze regeling hoort bij de invoering van de Omgevingswet.

In het voorstel van het college stond dat het bedrag dat inwoners moeten betalen bij de aanvraag van een schadevergoeding 500 euro zou zijn – het maximum toegestane bedrag volgens de wet. Door middel van het amendement is dit bedrag verlaagd naar 300 euro. Hiermee wordt de regeling toegankelijker gemaakt voor de inwoners. De drempel om een aanvraag te doen is lager. Inwoners die nadeel ondervinden, maar twijfelen of ze in het gelijk gesteld worden zullen hierdoor net wat gemakkelijker een aanvraag doen. Overigens wordt het bedrag terugbetaald als men in het gelijk gesteld wordt.

Lees het amendement hier.

Theo Müller-Königkrämer

Theo Müller-Königkrämer

Mijn naam is Theo Müller-Königkrämer, ik ben 34 jaar en woon met mijn gezin in de Molenwijk Malden. In het dagelijks leven ben ik accountmanager/commercieel manager bij een mediabedrijf in Nijmegen. De PvdA is voor mij geen oude partij met holle frasen, maar voor een partij met een krachtig idee: solidariteit en gelijke en duurzame

Meer over Theo Müller-Königkrämer