Door Theo Müller-Königkrämer op 5 oktober 2023

Raadsvergadering september: woonbeleid en openbare ruimte

Op 21 september vergaderde de gemeenteraad. Er werd hoofdzakelijk over twee thema’s gesproken: het woonbeleid en de openbare ruimte (IBOR).

Woonbeleid
Als PvdA hebben we tegen de woonvisie gestemd. Dat hebben we niet zomaar gedaan. Over belangrijke thema’s, zoals visie op de demografie en circulair bouwen, is niets meer opgenomen in de woonvisie. Wij hebben gevraagd of het college met een betere woonvisie wil komen. Dat willen het college en de coalitiepartijen niet. Wel stonden er zaken in als een zelfbewoningsplicht voor nieuwbouw en zijn de afspraken van de woondeal over betaalbaarheid overgenomen, dat is uiteraard wel een goede zaak.

Inclusiviteit in de openbare ruimte
Daarnaast stond het Integraal Beleidsplan Openbare Ruimte op de agenda. Het college wil hier jaarlijks 150.000 euro meer aan uitgeven. Wij hebben hier mee ingestemd. We zijn wel kritisch op het beleidsplan. We vinden dat er onvoldoende aandacht is voor maatregelen die een inclusieve samenleving bevorderen. We hebben dan ook  gevraagd of er prioriteit gegeven kan worden aan zaken die bijdragen aan een inclusieve samenleving. Hier kregen we van het college geen duidelijke toezegging over helaas. Het is niet uitgesloten dat toegankelijkheid en inclusiviteit in de openbare ruimte veel aandacht krijgen met dit beleidsplan, maar we hadden gehoopt dat we hier, zoals de hele raad in de strategische visie enkele jaren geleden vaststelde, uitdrukkelijk prioriteit aan zouden geven.

Theo Müller-Königkrämer

Theo Müller-Königkrämer

Mijn naam is Theo Müller-Königkrämer, ik ben 34 jaar en woon met mijn gezin in de Molenwijk Malden. In het dagelijks leven ben ik accountmanager/commercieel manager bij een mediabedrijf in Nijmegen. De PvdA is voor mij geen oude partij met holle frasen, maar voor een partij met een krachtig idee: solidariteit en gelijke en duurzame

Meer over Theo Müller-Königkrämer