Uitspraak ACM/CBb en gevolgen zwemlessen

31 augustus 2022

Op 9 augustus 2022 heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) in hoger beroep naar aanleiding van de eerder gedane uitspraak van het ACM uitspraak gedaan over de kosten die de gemeente voor de verhuur in rekening heeft gebracht bij Laco. De fractie van de VVD had onlangs vragen gesteld over de gevolgen hiervan voor de gemeente.

Ter aanvulling hierop wil PvdA Heumen weten wat de mogelijke gevolgen zijn voor de zwembadfunctie van het sportcentrum. In de uitspraak valt op te maken dat de kosten om te kunnen zwemmen mogelijk fors kunnen stijgen (om alle kosten te kunnen dekken van het sportcentrum) ten gevolge van deze uitspraak van het CBb. De PvdA wil graag dat de toegankelijkheid tot het nemen van zwemlessen gelijk blijft; zwemveiligheid is enorm belangrijk voor alle inwoners en in het bijzonder voor de kinderen. De uitwerking van de uitspraak zou er niet toe mogen leiden dat minder kinderen op zwemles gaan vanwege gestegen kosten, los van alle andere stijgingen in de vaste lasten waar lage en middeninkomens nu mee te maken hebben.

Wij willen weten van het College van Burgemeester en Wethouders of we ons inderdaad zorgen moeten maken, en welke mogelijkheden zij zien om dit te voorkomen.

Lees onze vragen hier (pdf, opent in nieuw venster).