Vragen over het niet doorgaan van het bouwen van appartementen Ericastraat

24 november 2022
Naar aanleiding van het verrassende bericht dat het bouwen van appartementen aan de Ericastraat nabij het winkelcentrum in Malden niet doorgaat en de bestaande woningen niet gesloopt worden heeft de PvdA vragen gesteld.
Het niet doorgaan van de Ericastraat betekent dat er relatief minder goedkope huur- en koopwoningen gebouwd worden binnen het totale plan Vitaal Centrum Malden. Het lijkt er op dat de andere onderdelen wel door gaan en wij willen weten hoe de balans weer teruggebracht kan worden.
Uit de mededeling van het college blijkt ook niet hoe invulling gegegeven wordt aan het zoeken naar geschikte bouwlocaties voor nieuwe betaalbare woningen, terwijl de nood enorm is. We hebben gevraagd hoe het college dit ziet.
Ook willen wij weten of er mensen vanwege de plannen verhuisd zijn (terwijl ze dat anders niet hadden gedaan) en of zij weer terug kunnen keren en kunnen huren voor de oude huurprijs.
Op 1 december wordt er gesproken over het onderdeel ‘De Muse’ van het Vitaal Centrum Malden. Daarom hopen we dat het college zo veel als mogelijk van onze vragen voor die datum kan beantwoorden.