College vindt opkoopbescherming niet zinvol, PvdA en De Kiezersclub willen meer onderbouwing

Door Theo Müller-Königkrämer op 7 december 2022

Op 5 december werd er een mededeling van het college aan de gemeenteraad gepubliceerd, waarbij het college van B&W aangaf niet over te gaan tot een opkoop bescherming. Reden hiervoor is dat het niet zinvol zou zijn en het juridisch onmogelijk is.

De fracties van PvdA Heumen en De Kiezersclub begrijpen dat de invoering lastig is, maar willen wel kritisch doorvragen. De onderbouwing is beperkt, omdat veel gegevens niet meegenomen zijn. “Het doet denken aan cherry picking”. Daarnaast wordt in de mededeling van het college niet ingegaan op leefbaarheid, een mogelijkheid om een opkoopbescherming te kunnen onderbouwen.

PvdA Heumen en De Kiezersclub stellen dat woningen primair zijn om in te wonen en niet om in te beleggen. Zij willen daarom ook weten of dit principe -los van de juridische mogelijkheden- onderstreept wordt door het college. Voor deze partijen is dit principe dermate belangrijk dat zij vinden dat er alles aan gedaan moet worden om te kijken of invoering juridisch haalbaar is, alvorens het op basis van beperkte gegevensverzameling af te schieten.

Lees de vragen hier: https://heumen.raadsinformatie.nl/modules/4/Raadsvragen/800455

Theo Müller-Königkrämer

Theo Müller-Königkrämer

Mijn naam is Theo Müller-Königkrämer, ik ben 34 jaar en woon met mijn gezin in de Molenwijk Malden. In het dagelijks leven ben ik accountmanager/commercieel manager bij een mediabedrijf in Nijmegen. De PvdA is voor mij geen oude partij met holle frasen, maar voor een partij met een krachtig idee: solidariteit en gelijke en duurzame

Meer over Theo Müller-Königkrämer