PvdA Heumen wil aansluiting bij Schone Lucht Akkoord

Door Theo Müller-Königkrämer op 6 maart 2022

Schone lucht is voor iedereen van levensbelang. Gemiddeld leven Nederlanders door luchtverontreiniging negen maanden korter. Wij willen een permanente verbetering van de luchtkwaliteit om gezondheidswinst te creëren.

Daarom wil de PvdA dat de gemeente Heumen zich aansluit bij het Schone Lucht Akkoord waar inmiddels alle twaalf de provincies en 86 gemeenten, waaronder buurgemeente Nijmegen, hun handtekening onder hebben gezet. Na de verkiezingen willen wij snel aansluiting bij dit akkoord!

Door in te stemmen met het Schone Lucht Akkoord streven we naar minimaal 50% gezondheidswinst in 2030 ten opzichte van 2016. Deze instemming vraagt een inspanning van de deelnemende partijen. Zo moet er kritisch gekeken worden naar zaken als het wegverkeer, mobiele werktuigen, industrie, landbouw en houtstook. Hierbij gaat het er niet om zaken direct te verbieden, maar we willen samen we de inwoners kijken hoe het beter kan. Daarnaast is de invloed van een gemeente beperkt, maar moeten we waar mogelijk beleid maken ten behoeve van een goede gezondheid voor iedereen.

Het Schone Lucht Akkoord is hier terug te vinden: https://www.schoneluchtakkoord.nl/

Theo Müller-Königkrämer

Theo Müller-Königkrämer

Mijn naam is Theo Müller-Königkrämer, ik ben 34 jaar en woon met mijn gezin in de Molenwijk Malden. In het dagelijks leven ben ik accountmanager/commercieel manager bij een mediabedrijf in Nijmegen. De PvdA is voor mij geen oude partij met holle frasen, maar voor een partij met een krachtig idee: solidariteit en gelijke en duurzame

Meer over Theo Müller-Königkrämer