PvdA stelt vragen over vertraging prefabwoningen (Tiny Houses)

Door Theo Müller-Königkrämer op 30 juni 2022

De PvdA-fractie in Heumen vindt het jammer dat de realisatie van Tiny Houses, ofwel prefabwoningen, vertraging oploopt. De fractie heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college. Het gaat om de woningen die worden gerealiseerd aan de Rijksweg 216-218 te Heumen (nabij Malden).

In 2020 werd unaniem door de gemeenteraad een motie van de Partij van de Arbeid aangenomen waarbij het college opgeroepen werd tot de realisatie van Tiny Houses, als concrete stap van het “aanvalsplan woningen voor jongeren en starters”. Het doel hiervan is betaalbare woningen te realiseren voor jongeren en starters voor wie het moeilijk is woonruimte te vinden.

In september 2021 deelde het college aan de gemeenteraad mee dat de woningen naar verwachting in augustus 2022 gerealiseerd zouden worden, en indien mogelijk zelfs sneller. In een artikel van De Gelderlander van 30 juni kwam echter naar voren dat de realisatie hiervan tenminste tot februari 2023 vertraagd is.

De PvdA wil daarom weten welke oorzaken hier aan ten grondslag liggen en wat het college van burgemeester en wethouders wil doen om de bouw te bespoedigen en verdere vertraging te voorkomen.

Lees onze vragen hier (pdf, opent in nieuw venster).

Theo Müller-Königkrämer

Theo Müller-Königkrämer

Mijn naam is Theo Müller-Königkrämer, ik ben 34 jaar en woon met mijn gezin in de Molenwijk Malden. In het dagelijks leven ben ik accountmanager/commercieel manager bij een mediabedrijf in Nijmegen. De PvdA is voor mij geen oude partij met holle frasen, maar voor een partij met een krachtig idee: solidariteit en gelijke en duurzame

Meer over Theo Müller-Königkrämer