PvdA en D66 stellen vragen over uitwerking amendement locatiekeuze

Door Theo Müller-Königkrämer op 2 maart 2023

Het is van groot belang om zo snel als mogelijk over te gaan tot woningbouw in de Kanaalzone. En daarom is het nodig om het sportpark te verplaatsen. De gemeenteraad heeft nog geen locatiekeuze gemaakt, maar op aangeven van de coalitiepartijen een amendement aangenomen dat nu twee locaties aanwijst als mogelijke locaties voor verplaatsing: naast de Hatertseweg nu ook de Looistraat. Tegelijkertijd moeten er natuurwaardeonderzoeken uitgevoerd worden voor beide locaties en vroeg het amendement om diepgravender onderzoek naar de financiële verschillen tussen beide locaties.

PvdA en D66 kozen eerder voor de locatie Looistraat. Deze onderzoeken zullen tot nieuwe informatie leiden, en op basis daarvan zullen wij opnieuw een afweging maken met betrekking tot de locatiekeuze.

Om een goede afweging te kunnen maken is een duiding van het amendement door het college erg belangrijk. Graag willen we weten welke onderzoeken nu uitgevoerd gaan worden en hoe dat plaats zal vinden. Een keuze voor de Looistraat vond het college niet uitvoerbaar, maar nu is de Looistraat toch een mogelijke locatie geworden, wat betekent dit?

Daarom hebben we samen met de fractie van D66 vragen gesteld.
Lees de vragen hier.

Theo Müller-Königkrämer

Theo Müller-Königkrämer

Mijn naam is Theo Müller-Königkrämer, ik ben 34 jaar en woon met mijn gezin in de Molenwijk Malden. In het dagelijks leven ben ik accountmanager/commercieel manager bij een mediabedrijf in Nijmegen. De PvdA is voor mij geen oude partij met holle frasen, maar voor een partij met een krachtig idee: solidariteit en gelijke en duurzame

Meer over Theo Müller-Königkrämer