Standpunt PvdA Heumen over windenergie

Door Ans Stunnenberg op 17 januari 2020

PvdA Heumen vindt draagvlak voor de manier waarmee we omgaan met duurzame energie erg belangrijk in de gemeente Heumen. En het plaatsen van windmolens mag zeker niet ten koste gaan van woningbouw. Omdat we wel een belangrijke energieopgave hebben willen we eerst kijken naar energie uit de zon, dan uit water en dan uit wind. Gisteren bleek dat er andere mogelijkheden zijn dan windmolens (langs de A73). Evenals PvdA Heumen willen andere partijen daarom het voorstel wijzigen. Hierover gaan wij graag in gesprek.

Gisteren konden wij ons voor het eerst echt uitspreken in een oordeelsvormende commissievergadering. Op donderdag 30 januari neemt de gemeenteraad een besluit over het ‘vervolgproces Ruimtelijke visie duurzame energie’.

Wilt u hierop reageren? Dat kan via onze Facebookpagina of door het sturen van een mail naar onze fractie via [email protected]. Deze mail wordt dan direct naar ons raadslid Ans Stunnenberg en zes commissieleden verzonden.

Ans Stunnenberg

Ans Stunnenberg

Ans was in de periode 2020-2022 wethouder sociale zaken. Portefeuilles: Sociale zaken (Werk en inkomen, participatie, statushouders en inburgering, armoede beleid) Zorg en welzijn (WMO, Jeugd, Beschermd wonen en maatschappelijke opvang). Ik ben Ans Stunnenberg, getrouwd met Leo. Politiek ben ik actief sinds 2008. Eerst als fractievolger en commissielid. Daarna ruim 9 jaar raadslid en

Meer over Ans Stunnenberg