Heumen voert de starterslening in!

29 juni 2020

PvdA Heumen is enorm blij dat door de gemeenteraad de starterslening in Heumen nu mogelijk gemaakt is. In december nam de gemeenteraad van Heumen een motie aan die ingediend werd door de PvdA. In deze motie werd het college verzocht het mogelijk te maken om voor starters om een beroep te doen op een SVn-lening, zoals ook in Nijmegen het geval is.

Het was lange tijd spannend of het ging lukken, na enkele keren aanhouden werd de motie aangenomen. Inmiddels is er een raadsvoorstel en op 25 juni is de starterslening officieel aangenomen door de raad en gaat op 1 juli in.

Veel jongeren en starters zouden graag een huis willen kopen in Heumen. Dat blijkt heel erg moeilijk te lukken. Door de SVn-lening mogelijk te maken, ofwel de starterslening, is het mogelijk voor starters om extra geld tegen goede voorwaarden te kunnen lenen. Het maximaal bij te lenen bedrag is 20% of maximaal 40.000 euro.

Startersleningen worden altijd afgesloten met de Nationale Hypotheek Garantie. De lening kent gunstige voorwaarden: de eerste drie jaar geen maandlasten, de lening kan ieder moment boetevrij worden afgelost en als na drie jaar de lasten nog niet gedragen kunnen worden kan een hertoets aangevraagd worden.

Meer informatie over de starterslening is hier te vinden: https://svn.nl/particulieren/situaties/eerste-woning-kopen/