Door Joep Witsiers op 13 juli 2020

Aanvalsplan huisvesting jongeren en starters | Tiny Houses voor 1 januari 2022

In de raadsvergadering van 9 juli is een motie van de PvdA unaniem aangenomen waarin het college van Burgemeester en Wethouders wordt gevraagd om voor 1 november te komen met een concreet aanvalsplan voor het realiseren van huisvesting voor jongeren en starters. We vragen in de motie om ook in elk geval voor 1 januari 2022 om tien Tiny Houses op de Zilverberg in Overasselt te realiseren en tien op een locatie in Malden. Jongeren en starters staan te springen om goede woonruimte, zo bleek uit een onderzoek van de gemeente, maar ook uit de door ons georganiseerde woonconferentie in februari.

In een gemeente waar plek is voor iedereen, moeten ook jongeren en starters zeker kunnen zijn van een woning’, dat zei Joep Witsiers, onze fractievoorzitter, in de raadsvergadering van donderdag 9 juli. Joep vroeg om een aanvalsplan voor het realiseren van huisvesting voor jongeren en starters voor 1 november 2020.  ‘Voor jongeren en starters blijft het vinden van een betaalbare woning erg lastig’, aldus Joep. ‘De vraag is groot en het aanbod is klein. Veel jonge mensen vissen in dezelfde kleine vijver.’

Onderdeel van het aanvalsplan is het plaatsen van twintig ’tiny houses’. Tien aan de Zilverberg in Overasselt en tien op een locatie in Malden. Jongeren en starters in Heumen staan te springen om goede woonruimte. Dat bleek niet alleen uit een onderzoek uitgevoerd in opdracht van de gemeente, maar ook uit de door de PvdA georganiseerde woonconferentie begin dit jaar.

Eerder werd op initiatief van de PvdA Heumen al de starterslening in Heumen geïntroduceerd. Deze lening helpt starters bij het overbruggen van de hypotheek en de prijs die voor een woning moet worden betaald. Het aanvalsplan huisvesting jongeren en starters is een idee wat de PvdA Heumen in 2018 heeft gelanceerd. We zijn blij dat hier nu gehoord aan gegeven wordt.

Lees ook het bericht in De Gelderlander

Lees hier de volledige tekst van de aangenomen motie (op de website van de Gemeente Heumen)

Wilt u reageren?
Stuur een e-mail naar [email protected] of reageer op Facebook.

Joep Witsiers

Joep Witsiers

Ik ben geboren in Nijmegen, maar opgegroeid in Malden. Al op de basisschool vond ik het leuk om samen met anderen mooie plannen te bedenken en uit te voeren, toen in de kinderraad, nu in de gemeenteraad van Heumen. Daarnaast werk ik met heel veel plezier als docent geschiedenis op een middelbare school in Nijmegen.

Meer over Joep Witsiers