Door Theo Müller-Königkrämer op 28 september 2017

Ans Stunnenberg kandidaat-lijsttrekker PvdA Heumen (met Joep Witsiers als runner-up)

Ans Stunnenberg nieuwe lijsttrekker PvdA Heumen

Ans Stunnenberg

Ans Stunnenberg

Henk van den Berg vertrekt na 16 jaar politiek leiderschap PvdA/GroenLinks

Malden, 28 september

Ans Stunnenberg is vanavond voorgesteld als de beoogd lijsttrekker van de PvdA Heumen. Zij is voor 2018 de kandidaat-opvolger van Henk van den Berg die na 16 jaar afscheid neemt van Heumens politieke arena.

Ans is raadslid sinds 2011 en was de afgelopen periode vicefractievoorzitter. Ze zal samen met de runner-up Joep Witsiers de kar trekken nu de PvdA voor het eerst sinds 16 jaar weer zelfstandig de verkiezingen ingaat. Het duo Ans/Joep gaat voor vernieuwing en verjonging zorgen. In november zal de ledenvergadering van de PvdA zich definitief uitspreken over de kandidatenlijst. Later zullen de kandidaten zich nog uitgebreid aan Heumen voorstellen.

Joep Witsiers

Joep Witsiers

Ans Stunnenberg: “Het is een enorme uitdaging om in Heumen als PvdA zelfstandig verder te gaan. Zeker omdat we landelijk in zwaar weer verkeren. Ik ben blij met Joep als runner-up. We willen graag de jonge kiezer aanspreken, Ik kijk uit naar de samenwerking met Joep en ga me enorm inzetten voor onze gemeente en onze inwoners.

Henk van den Berg (PvdA) was gedurende de hele samenwerkingsperiode met GroenLinks politiek leider. Hij heeft de linkse politiek in Heumen een gezicht gegeven en laten zien dat betrokken en strategisch leiderschap samen kan gaan. Henk zal op de achtergrond actief blijven.

Henk van den Berg: PvdA/GroenLinks heeft 16 jaar het verschil gemaakt in de Heumen politiek. Ik vond het een geweldige eer leiding te mogen geven aan deze partij. Dat heb ik met hart en ziel gedaan. Altijd met de intentie het goede te doen voor onze inwoners en altijd gericht op het versterken van de toekomst van onze groene en landelijke gemeente. Ik wens mijn opvolgers veel succes.”

Henk van den Berg

Henk van den Berg

Peter van der Molen, de huidige fractievoorzitter heeft besloten om niet in die rol terug te willen keren in de gemeenteraad.

Ook het conceptverkiezingsprogramma werd op 28 september samen met de kandidaat lijstaanvoerders gepresenteerd aan leden en belangstellenden. Dit programma kwam tot stand met belangrijke inbreng van inwoners van de gemeente die in huiskamergesprekken de gelegenheid kregen om aan te geven wat hun bezighoudt en wat zij van het gemeentebestuur van Heumen en de PvdA verwachten. Op 14 november zullen de leden van de PvdA het definitieve programma vaststellen.

Theo Müller-Königkrämer

Theo Müller-Königkrämer

In 1989 ben ik geboren in Gorinchem en na mijn studies in Nijmegen zijn we in het mooie Malden terechtgekomen, waar ik woon met mijn vrouw Chantal en onze kinderen. In het dagelijks leven ben ik accountmanager bij een mediabedrijf voor vaktijdschriften in Nijmegen. We voelen ons echt thuis in Malden. De PvdA is voor mij

Meer over Theo Müller-Königkrämer