Raad steunt PvdA-initiatief startersleningen

20 december 2019

PvdA Heumen is blij dat de gemeenteraad ons initiatief om SVn-leningen te verstrekken aan starters heeft omarmd! Starters worden dankzij deze lening ondersteund bij de financiering van hun eerste huis. Zo maken we het mogelijk dat er meer starters in Heumen, Malden Overasselt en Nederaseslt zeker zijn van een eerste huis!

Bij een SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting) -lening heb je de mogelijkheid extra geld te kunnen lenen boven op de hypotheek van de bank.  De eerste drie jaar zijn er geen maandlasten voor deze aanvullende lening. Deze lening wordt terugbetaald naar draagkracht.

Als PvdA danken wij de andere partijen voor de steun. Het is enorm ingewikkeld en moeilijk voor starters om een woning te kunnen kopen. Wij hopen hiermee hen te helpen.

Nadat wij bij de behandeling van de begroting een motie hierover indiende staakten de stemmen (gelijkstand). We ontvingen steun van DGH en VVD.
Omdat in de daarop volgende vergaderingen niet iedereen aanwezig was, werd de motie niet in stemming gebracht.
Ondertussen heeft de wethouder de toezegging gedaan de mogelijkheden te onderzoeken. Dat is inmiddels gebeurt en de motie (die inmiddels mede ondertekend werd door GroenLinks) is aangenomen.

Meer informatie over starterleningen via SVn vind je hier: https://svn.nl/particulieren/situaties/eerste-woning-kopen/